Parijs voor gevorderden: zo doe je eens wat anders in de stad

Parijs is een ontzettend geliefde stad voor een stedentrip, maar na een tijdje heb je de Eiffeltoren of het Louvre wel gezien. Dat doet vrijwel elke toerist tijdens een tripje aan Parijs. Als je juist een ander deel van de stad zou willen zien, wat zijn dan leuke dingen om te doen op een stedentrip? In dit artikel geven wij een aantal tips voor een bezoekje aan Parijs als je niet de standaard toeristische attracties hoeft te bezoeken, maar wel een leuke en unieke stedentrip wil ervaren – bijvoorbeeld door voetbalreizen.

Maak een voetbalreis

In plaats van naar Parijs gaan om de Eiffeltoren te kunnen zien, zou je ook Parijs kunnen bezoeken door een voetbalreis naar Paris Saint Germain te maken. Je kunt in het Parc des Princes, het stadion van Paris Saint Germain bijvoorbeeld een stadiontour doen samen met een enthousiaste gids. Deze kan je meenemen door alles wat er te ontdekken valt in het stadion. Je kunt natuurlijk ook een kaartje voor een wedstrijd kopen, waardoor je verschillende wedstrijden kunt bezoeken waarbij Paris Saint Germain tegen een andere club speelt.

De catacomben

Wist je dat er onder Parijs een enorm massagraf gevestigd is? De catacomben van Parijs, hoe het ondergrondse gangenstelsel heeft, herbergt namelijk heel wat graven. Op verschillende plekken onder het centrum vind je de benen van meer dan zes miljoen Parijzenaren (ja, echt). Vind je het niet vervelend om wat botten van dode mensen te zien, dan kun je zeker een bezoekje brengen aan de catacomben van Parijs. Let wel: ga niet buiten de beveiligde gebieden, dan is er namelijk een grote kans om te verdwalen. In 2017 zijn twee jongens van 16 en 17 na drie dagen teruggevonden nadat ze waren verdwaald in het gangenstelsel. Hoewel er slechts twee kilometer open is voor publiek, is het gehele gangenstelsel wel 300 kilometer lang. Het is gevaarlijk om er te verdwalen: naast dat je wellicht de uitgang niet meer vindt, zitten er ook miljoenen stoffelijke resten.

Nachtsalon

De creatievelingen onder ons kunnen een bezoekje brengen aan Silencio, de nachtsalon van David Lynch. Dit is een members-only club waar creatievelingen samen kunnen komen. Geen zorgen als je geen member ben of dat niet kunt of wilt worden: na middernacht gaat de club open voor iedereen en kun je dus ook de club bezoeken als toerist. Deze mysterieuze en elitaire club is zeker een ervaring om te bezoeken en daarom een aanrader voor iedereen die Parijs van een andere kant wil leren kennen.

Canal Saint-Martin

Dit water, wat zich bevindt in het relaxte 10e arrondissement in het noordoosten van Parijs, is onder toeristen een stuk minder bekend dan het grotere water de Seine, maar maakt het niet minder de moeite waard om te bezoeken. Bij het Canal Saint-Martin kun je rustig een boek gaan lezen aan de rand van het water, of je brengt een bezoekje aan de vele boetiekjes die zich aan de kant herbergen.

Parc des Buttes-Chaumont

Ook een stadspark bezoeken is in Parijs een must, zeker op warme zomerdagen. Het Parc des Buttes-Chaumont is een echt romantisch stadspark met tal van mooie uitzichten, zoals kleine watervallen of mooie vijvers. Het doet denken aan een romantische droom en brengt je weer even helemaal terug in de natuur. Het park ligt wat verder weg van het centrum en is dan ook absoluut niet toeristisch. Een echte aanrader, dus.

Vorig artikel

4 tech lifestyle trends die over vijf jaar nog steeds relevant zullen zijn

Volgend artikel

Zo kom je van jouw hernia af

Meer van Blog