Wanneer moet je jouw reisverzekering afsluiten?

Als je op reis gaat, is het verstandig om ook een reisverzekering af te sluiten. Op vakantie ben je namelijk kwetsbaar en het is goed om deze risico’s in te dammen. Wanneer je het beste jouw reisverzekering kunt afsluiten, hangt af van wanneer je op vakantie gaat en hoe vaak je op vakantie gaat. Wij zullen je daarom laten zien hoe je een passende online reisverzekering afsluiten kunt, zodat jij van een onbezorgde vakantie kunt genieten. 

Waarom een reisverzekering belangrijk is

Misschien denk je dat een reisverzekering eigenlijk niet nodig is, want wat kan er nu eigenlijk gebeuren? Helaas is de praktijk weerbarstig en kan een ongeluk in een klein hoekje zitten. Wat vaak gebeurt, is dat mensen in het buitenland iets eten waar ze heel ziek van worden. Dit kan leiden tot reizigersdiarree waardoor je dagen op bed moet blijven liggen. Hierdoor kun je vertraging oplopen in je reisschema wat waarschijnlijk betekent dat je extra kosten moet maken. Deze kosten kunnen door je verzekeraar vergoed worden. Datzelfde geldt voor kosten die je moet maken wanneer je vervoermiddel ermee ophoudt, wanneer je een behandeling in het ziekenhuis moet ondergaan of wanneer je ineens terug moet naar Nederland. Er zijn tal van situaties te verzinnen waarin je een beroep op je verzekering moet doen, maar beter is het om gewoon te zorgen dat je goed verzekerd bent zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Een doorlopende reisverzekering

Tegenwoordig gaan veel mensen meerdere keren per jaar er even tussenuit. Dat kan naar het buitenland zijn, maar ook een weekendje weg in eigen land is heel populair. Wanneer je tijdens deze uitjes altijd goed verzekerd wilt zijn, kun je kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Deze verzekering sluit je eenmalig af en vervolgens ben je het hele jaar voorzien van een goede reisverzekering. Lees de voorwaarden wel altijd even goed door en check even of je bestemming door je polis gedekt wordt. Is dit niet het geval? Breid je verzekering dan uit zodat je zorgeloos op vakantie kunt gaan. Ditzelfde geldt ook voor het aantal dagen dat je op reis mag gaan. Heb je meer nodig dan je standaardverzekering toelaat? Ook dan kun je dit uitbreiden door gebruik te maken van een van de aanvullende opties. 

Een eenmalige verzekering afsluiten 

Wanneer je slechts een keer per jaar een grote reis wilt maken, dan hoef je niet het hele jaar door verzekerd te zijn. In dat geval kun je ook voor de eenmalige, kortlopende verzekering kiezen. Deze verzekering sluit je af voor de periode van je vakantie. Het is belangrijk om dit tijdig te regelen, zodat je je zaakjes goed geregeld hebt wanneer je op vakantie gaat. Overweeg ook de mogelijkheid om een annuleringsverzekering toe te voegen. Mocht je reis om de een of andere reden niet door kunnen gaan, dan kun je deze afzeggen zonder dat je je geld kwijt bent. Op die manier kun je een andere bestemming kiezen in plaats van dat je vakantie door je neus geboord wordt.

Vorig artikel

Welke reisverzekering past het beste bij jou?

Volgend artikel

Bananen havermout ontbijtbrood

Meer van Blog