Dit zijn de voordelen van een telefoonhoesje

Heb jij een smartphone? Als bijna 93% van de Nederlanders een mobiele telefoon heeft, is het antwoord op deze vraag hoogstwaarschijnlijk “Ja!”. De volgende vraag is dan ook: Bescherm jij jouw telefoon met een stevig hoesje? Als je verstandig bent wel. De mobiele telefoons vandaag de dag zijn voorzien van indrukwekkende snufjes en hoogstaande materialen, wat ze niet onverwoestbaar maakt tegen schade van buitenaf. Een ongelukkige val op de stenen vloeren of een plons in het water kan grote gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek brengen aan het plaatselijke telefoonreparatiecentrum. Misschien moet je wel een beroep doen op je telefoonverzekering. Om de levensduur van je telefoon te verlengen, is een telefoonhoesje een betaalbare en goede investering te noemen. In dit artikel hebben we daarom de belangrijkste voordelen van telefoonhoesjes voor je op een rijtje gezet.


Extra bescherming

Waarom is een telefoonhoesje uitgevonden? Wel, om je telefoon te beschermen natuurlijk! En dat is echt niet zonder reden. Neem de Samsung Galaxy S8 als voorbeeld. Deze smartphone heeft ultradunne schermranden. Dit ziet er voor het oog misschien fraai uit, maar uit verschillende testen is gebleken dat dit telefoon erg gevoelig is voor breuk. Het glazen materiaal zal daar ongetwijfeld invloed op hebben. Ofschoon dit onderzoek van de Franse Consumentenbond van enige jaren geleden dateert, kunnen we wel stellen dat de hedendaagse smartphones steeds vaker vervaardigd zijn uit glas. De iPhone 12 beschikt dan wel over een keramische schild, maar dat maakt hem nog niet onverwoestbaar. Sterker nog, telefoonfabrikanten adviseren zelfs om een telefoonhoesje aan te schaffen. Een hoesje biedt extra grip waardoor je hem minder snel laat vallen. Het gevolg daarvan? Het risico verkleinen op val- en stootschade. Dat is veel waard, toch?

Een nieuwe uitstraling

We gaan verder waar we vorige alinea zijn geëindigd: Hoe duur mag een Samsung hoesje zijn? Dat is natuurlijk afhankelijk van je budget en wensen, want telefoonhoesjes zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten, maten en prijsklassen. Extra sterke hoesjes met Military Grade zijn bestand tegen de meest ruige omstandigheden, maar kosten vaak ook wel iets meer geld. Een wallet case is juist weer geschikt voor mensen die veel onderweg zijn en een goed alternatief willen voor een portemonnee. Met een wallet case hoef je namelijk geen portemonnee meer mee te nemen, want deze type telefoonhoes beschikt over handige pasvakjes. Ideaal! Ook zijn er zogeheten crossbody cases, bumpers en de o zo populaire backcovers. Laatstgenoemd type hoesje beschermt de achterkant en zijkanten van je smartphone. Het grote voordeel hiervan is dat het toestel zijn afmetingen behoudt en je dus nauwelijks gaat merken dat er een hoesje om je telefoon heen zit.

Vorig artikel

Krijtverf: dit zijn de voor- en -nadelen

Volgend artikel

Inzicht in je gezondheid

Meer van Blog

Granaatappelpitjes

Het is weer herfst en dus zijn ze er weer: granaatappelpitjes. Lekker door de fruitsalade, smoothie,