Krijtverf: dit zijn de voor- en -nadelen

Als we het hebben over een verfsoort dat de afgelopen jaren flink is toegenomen in populariteit dan hebben we het natuurlijk over krijtverf. Maar zitten er ook voor- en nadelen aan dit verfsoort? We bespreken het in deze blog! 

Krijtverf is een verfsoort dat een matte uitstraling geeft. En het kan zowel op de muur als op meubels worden aangebracht. Hierdoor creëer je een soort authentieke en matte look. Dat komt doordat er krijt in de verf zit. Er zit ook een groot voordeel verschuilen in het krijt. Krijt zorgt er namelijk voor dat de muur wel dekkend wordt beschilderd, maar kan nog wel blijven ademen. Hierdoor is de kans op bijvoorbeeld vochtproblemen minimaal. 

Meer voordelen krijtverf

Een ander voordeel van krijtverf is ook dat het heel eenvoudig op bijvoorbeeld de muur of je meubels aan te brengen is. Door de tijd heen is het goed soort te maken en te reinigen. Mocht je er toch klaar mee zijn dan is de verf ook makkelijk te overschilderen met een andere verf

Als we de voordelen dus op een rijtje moeten zetten, dan zou dat zijn:

  1. Je creëert er een matte look mee
  2. Het kan op de muur en op meubels 
  3. De muur wordt dekkend beschilderd
  4. Minder last van vochtproblemen 
  5. Eenvoudig aan te brengen 
  6. Makkelijk te reinigen en schoon te houden 
  7. Easy te overschilderen met een andere verfsoort

Tips voor het goed aanbrengen van de verf? Lees dan even dit artikel.

Zitten er ook nadelen aan krijtverf? 

We zeiden het net al natuurlijk al even kort, maar er zitten ook een paar nadelen aan krijtverf die wel belangrijk zijn voor jou om de keuze te maken. Allereerst is deze verfsoort erg vlekgevoelig. Daar bedoelen we mee dat je stof, vetten en andere vloeistoffen snel door de verflaag worden opgenomen. Bijvoorbeeld wanneer je de verf gaat aanbrengen en er komen oneffenheden op. Dit kan ervoor zorgen dat je vlekken en andere dingen terugziet op je net geverfde muur. Schoon werken in een zo steriel mogelijke ruimte kan dit voorkomen. 

Een ander nadeel is dat deze verf behoorlijk prijzig kan zijn. Zeker wanneer je een grote ruimte onderhanden wilt nemen. 

Vorig artikel

Baby op komst: beval je thuis of in het ziekenhuis?

Volgend artikel

Dit zijn de voordelen van een telefoonhoesje

Meer van Blog