Inzicht in je gezondheid

Je gezondheid is kostbaar. Zonder een goede gezondheid is de kwaliteit van je leven minder. Het is daarom belangrijk om zelf alles te doen wat je kunt om gezond te blijven. Maar helaas kunnen er ondanks een gezonde levensstijl toch gezondheidsproblemen ontstaan. Dit kun je niet altijd voorkomen. Wel kun je door regelmatig onderzoek te laten verrichten zelf een goed inzicht in je gezondheid houden.

Preventief medisch onderzoek  

Eenieder kan te maken krijgen met gezondheidsklachten. Echter, veel mensen constateren ziektes of aandoeningen pas als er sprake is van (hevige) klachten. In sommige gevallen zorgt deze late constatering ervoor dat een behandeling lastig is. Hoe eerder je eventuele aandoeningen ontdekt hoe groter de kans is op een mogelijke oplossing. Het regelmatig laten uitvoeren van een health check is dan ook een uitkomst. Zo kun je zonder verwijzing van een arts jezelf compleet laten onderzoeken. Een preventief medisch onderzoek bestaat in de basis uit verschillende MRI-scans, cardiologisch, dermatologisch en laboratorium onderzoek. Heb je specifieke lichamelijke klachten of wil je graag een zo compleet mogelijk onderzoek laten uitvoeren? Dan kun je ervoor kiezen om jouw bodyscan uit te breiden met nog meer aanvullende onderzoeken.

Bloedwaarden laten bepalen  

Een bodyscan geeft met behulp van diverse MRI-scans een goed beeld van jouw algehele gestel. Maar er zijn daarnaast meerdere aanvullende onderzoeken mogelijk als je dat wenst. Kamp je bijvoorbeeld met hartklachten? Of wil je simpelweg graag weten hoe het met de gezondheid van jouw hart gesteld is? Dan kun je een uitgebreid cardiologisch onderzoek laten verrichten. Heb je specifieke huidklachten of wil je gewoon jouw huid door een professional laten checken? Dan is het ook mogelijk om een dermatologisch onderzoek te laten verrichten. Tot slot behoort ook een algeheel bloedonderzoek tot de mogelijkheden. Middels bloedonderzoek kunnen veel verschillende bloedwaarden worden bepaald. Dit onderzoek draagt dus bij aan een duidelijk inzicht in jouw gezondheid.

Voorkomen is beter dan genezen

Veel mensen laten pas onderzoek verrichten als zij daadwerkelijk gezondheidsklachten ervaren. Maar waarom eigenlijk? Je auto laat je toch ook eens in de zo veel tijd keuren? Waarom jouw meest kostbare bezit: je gezondheid, niet? Voorkomen is namelijk beter dan genezen. Het laten uitvoeren van een preventief medisch onderzoek biedt dan ook uitkomst. Zo kun je zonder verwijzing van een arts wanneer het jou uitkomt een bodyscan laten uitvoeren. Eventuele aandoeningen kunnen zo vroegtijdig worden opgespoord. Daarnaast kan een preventieve totale health check ook voor rust zorgen. Wanneer er bepaalde aandoeningen kunnen worden uitgesloten, zorgt dat immers voor opluchting. Wacht daarom niet totdat je gezondheidsklachten krijgt. Maar laat je gezondheid preventief checken.

Vorig artikel

Dit zijn de voordelen van een telefoonhoesje

Volgend artikel

Zorgverzekering: is goedkoop duurkoop?

Meer van Blog