Easy Peasy: Online kopen + 7 Wijze lessen uit Easy Peasy

Wordt het vanavond pasta, aardappels of wraps? Elke opnieuw bedenken wat je gaat koken, kan erg lastig zijn. Vooral met kleine kinderen is dit een behoorlijke uitdaging zijn. Misschien lusten ze niet alles of zijn ze allergisch voor bepaalde dingen. Desondanks wil je natuurlijk wel dat ze alle groenten binnenkrijgen. Wist je dat speciaal hiervoor een kookboek is ontwikkeld? Namelijk het Easy Peasy kookboek.

Het kookboek

Easy Peasy is meer dan alleen een kookboek. Dit boek staat niet alleen vol met recepten, maar ook nog eens met informatie voor een gezonde basis voor het hele gezin. Easy Peasy is een kookboek speciaal voor ouders van de allerkleinsten (0-4) en naar schoolgaande kinderen. Het boek staat bomvol recepten die naast gezond, voedzaam en smaakvol ook gemakkelijk te maken zijn. Het boek bevat zelfs een deel speciaal gericht op zwangere of borstvoedende vrouwen en hun kinderen. Ook geeft Easy Peasy inspiratie en houvast om slimme keuzes te maken en zo je baby, dreumes of peuter een gezonde basis te geven. Waarom is het beter om te beginnen met het geven van groente in plaats van fruit? Wat is het voordeel van een suikervrije start? En hoe overleef je de twee-is-nee-fase? De antwoorden lees je allemaal in dit kookboek.

Schrijfsters van het kookboek

Claire van Den Heuvel en Vera van Haren hebben samen dit boek geschreven. Daarnaast hebben ze ook een platform waarop ze informatie delen voor een gezonder eetpatroon. Dit platform heet BlueBelle.nl. De schrijfsters zijn ook bekend van FAMME.nl en de SPINACH app. Met deze app willen ze laten zien dat je voor een gezond eetpatroon echt niet iedere ochtend superfood shakes hoeft te drinken. Je kunt namelijk met kleine aanpassingen al grote veranderingen in je eetpatroon aanbrengen. In deze handige app vind je onder andere 30 recepten en veel slimme swaps (eet liever dit dan dat). De foodfoto’s in deze app zien er zo lekker uit dat je ze het liefst zo op je bord schuift.

7 foodrules om gezond te eten

Heb jij ook elk jaar de goede voornemens om gezonder te gaan koken, meer verse ingrediënten te gebruiken en minder eten weg te gooien? Wat goed! We kunnen ons voorstellen dat deze voornemens soms lastig zijn om uit te voeren. Daarom hebben de schrijfster van Easy Peasy 7 handige tips ontwikkeld om jouw eetpatroon aan te passen.

Gun je kind een goede start, jij legt de basis

Lekker en gezond eten gaat niet altijd vanzelf. Waarschijnlijk heb je het vaak druk en zijn er in de supermarkt gewoon heel veel keuzes. Je hoeft niet altijd het meest gezonde te kiezen en er mag ruimte zijn voor uitzonderingen. Toch, als ouder ben jij verantwoordelijk. Geef het juiste voorbeeld en maak je keuzes bewust.

Niet vullen maar voeden

Stop met het gebruiken van pakjes en zakjes. Vooral als daar light op staat. Probeer vooral te letten op de voedzaamheid van dat wat je je kinderen geeft. Een avocado of banaan is misschien een vette fruitsoort, maar het zijn wel de goede vetten bomvol voedingsstoffen. Kies bewust!

Kies voor vers, onbewerkt & zo min mogelijk suiker

Iedereen weet dat suiker niet gezond is. Misschien doe jij al wel je best om je kinderen zo min mogelijk suiker te geven. Maar wist je dat kinderen ongemerkt ook veel geraffineerde suikers binnen krijgen? Niet alleen uit een koekje of een snoepje. In heel veel producten zit suiker toegevoegd. Als je één ding doet het komende jaar is dat proberen om ze wat minder geraffineerde suiker te geven.

Groen, groener, groenst!

Groenten zijn een ontzettend belangrijk onderdeel van een gezond eetpatroon. Helaas zijn ze bij kinderen niet altijd even geliefd. Probeer je desondanks niet zomaar uit het veld te laten slaan als je kinderen zeggen dat ze het niet lekker vinden. Blijf het ze aanbieden, het liefst bij iedere hoofdmaaltijd (ontbijt, lunch, diner). Varieer en experimenteer! Bijvoorbeeld met een smoothie waar je wat extra avocado of spinazie in verwerkt. Of een pasta-saus met meerdere soorten groenten. Extra rauwkost met dip bij de avondmaaltijd of als snack. Wat tomaatjes bij de boterham. Maak er een gewoonte van dat je kinderen bij elke maaltijd groenten krijgen. Binnen no-time zijn je kinderen eraan gewend en willen ze niets anders meer.

Je hoeft niet perfect te zijn, maar wel goed voorbereid.

Niemand is perfect, dat hoeft ook helemaal niet. Maar met een goed gevulde voorraadkast en vriezer kom je toch al een heel eind en verminder je het risico te moeten uitwijken naar een minder voedzame keuze. Probeer dus altijd gezonde dingen in de kast te hebben. Zo zul je zien dat jij en je kinderen minder snel naar de ongezonde producten zullen grijpen.

Eten moet een rustig ritueel zijn

Niets zo gezellig als met je hele gezin aan tafel zitten. De dag bespreken en ondertussen genieten van een verse maaltijd. Het lijkt zo simpel maar ongemerkt eten ook de kleintjes veel te vaak met heel veel afleiding. De televisie, een ipad, even snel in de auto of onderweg. Probeer om rust aan tafel te creëren. Laat de telefoons voor wat ze zijn, zet de televisie uit en focus alleen op elkaar en het eten. Dit zorgt voor rust en hierdoor ga je ook bewuster eten.

Voorkom Emo-eten

Voel je je even niet zo goed? Probeer dan niet meteen naar die reep chocolade te grijpen. Probeer om je gedachten te verzetten door iets anders te gaan doen. Ga een lekkere wandeling maken of pak een goed boek erbij. Hierna zal je je veel beter voelen dan wanneer je een hele reep chocolade hebt opgegeten. En zo geef je ook het goede voorbeeld voor je kinderen.

Voor wat oudere kinderen

Heb je een wat ouder kindje dat naar school gaat, dan is het themaboek Easy Peasy Lunchbox wat voor jou. Hiermee kun je iedere dag een gevarieerde, voedzame én lekkere invulling bedenken voor in de broodtrommel. Rauwkost met een dip of uitgebreide sandwich met groenten. Alle andere kinderen in de klas zullen hartstikke jaloers zijn als ze de broodtrommel van jouw kind zien. Dit boek is uitgebracht om alle ouders van schoolgaande kinderen te inspireren en op weg te helpen naar een gezond eetpatroon!

Vorig artikel

Van deze bonussen kun je in het online casino profiteren

Volgend artikel

Boekweitpannenkoek: zo maak je de lekkerste boekweitpannenkoeken

Meer van Blog