Ontdek dé belangrijkste factoren voor het kopen van een ziekenhuisbed

De kans is zeer groot dat u op dit moment op zoek bent naar een ziekenhuisbed voor iemand die hulpbehoevend is. Ongeacht de vraag of het bed bedoeld is voor uzelf of voor iemand anders is het van groot belang om rekening te houden met een aantal zaken bij het doen van deze aankoop. Benieuwd welke dingen dit zijn? Lees dan snel verder, we hebben het belangrijkste namelijk voor u op een rijtje gezet!

Afmetingen van het bed

De grootte van het bed is natuurlijk super belangrijk om rekening mee te houden bij het doen van je aankoop. Het bed moet groot genoeg zijn om in te kunnen liggen, maar niet zo groot dat het te veel ruimte inneemt in de kamer. De grootte van het bed moet ook nog eens passen bij de grootte van de kamer en de apparatuur die u wellicht nodig heeft.

De totale gewichtscapaciteit

De totale gewichtscapaciteit van het bed is ook iets om bij stil te staan. Dit is met name van belang als degene die het bed gebruikt wat zwaarder is dan gemiddeld. Zorg ervoor dat u een goed bed kiest dat het gewicht van de patiënt kan dragen. Dit geldt natuurlijk ook voor alle medische apparatuur die degene die in bed ligt nodig heeft.

Verstelbaarheid tijdens het gebruik

Ziekenhuisbedden kunnen in verschillende posities worden versteld. U kunt rechtop zitten, liggen of helemaal plat liggen. Wij raden aan om een bed te kiezen welke in verschillende hoeken kan worden versteld om maximaal ondersteuning te bieden. Zo’n soort bed wordt ook wel een hoog laag bed genoemd. Sommige bedden hebben zijn voorzien van elektrische of handmatige bediening, terwijl andere een hydraulisch of pneumatisch systeem hebben. Het spreekt voor zich dat hoe geavanceerder het systeem is, hoe duurder het uiteindelijk ook zal zijn.

Matras op het bed zelf

Het matras is als laatste iets waar u op moet letten bij het kopen van een goed bed. Logisch, het matras zal namelijk van invloed zijn op de mate van comfort die u zal ondervinden wanneer u op het bed ligt. Kies een matras die ontworpen is voor ziekenhuisbedden. Hier kan u denken aan de speciale  druk verlagende schuimrubberen matrassen. Dit is met name handig voor mensen die risico lopen op het ontwikkelen van doorligwonden.

Wanneer u op de bovenstaande zaken let is het echt niet meer zo lastig om uit te komen bij het juiste bed. Door op deze factoren te letten én door te kiezen voor een betrouwbare verkoper is het in huis halen van een ziekenhuisbed een fluitje van een cent!

Vorig artikel

Wat kan ik doen tegen haaruitval?

Volgend artikel

De realiteit van meedoen aan een reality show

Meer van Blog

Granaatappelpitjes

Het is weer herfst en dus zijn ze er weer: granaatappelpitjes. Lekker door de fruitsalade, smoothie,