Willen jullie een volgende stap in jullie relatie zetten? Hier zijn 3 tips

Je kunt het leven zien als een marathon. Een marathon duurt ook lang, bestaat uit meerdere ‘delen’ en kent zijn hoogte- en dieptepunten. Niet alleen het leven kun je met een marathon vergelijken, maar ook de liefde. Merk jij dat het op liefdesgebied tijd is voor de volgende stap? Dan is het tijd om grenzen te verleggen.

Een terechte vraag is hoe je de grenzen kunt verleggen. En op welke manier je de volgende ‘marathon’ ook met succes kunt voltooien. Om dit mogelijk te maken, is het advies om out-of-the-box te denken. Dat is eigenlijk ook het geval als jullie in jullie relatie de volgende stap willen zetten.

Voor het zetten van de volgende stap heb je enig lef nodig. Ook is het van belang dat jullie op één lijn zitten en dat jullie relatie erg stabiel is. Ook dit kun je vergelijken met een marathon: je kunt alleen een marathon voltooien als je goed getraind bent en als je conditie stabiel/goed is. 

Willen jullie graag de volgende stap in jullie relatie zetten? Volg dan drie onderstaande tips op.

Zorg dat je open tegen elkaar bent

Het is in het leven onwijs belangrijk om eerlijk tegen elkaar te zijn. Dit moet je zijn tegen je vrienden, tegen je familie, tegen je collega’s én tegen je partner. Zeker als jullie de volgende stap willen zetten, is het van belang dat jullie open tegen elkaar zijn.

Dit betekent concreet dat je alles met je partner moet kunnen delen. Zou je het in de slaapkamer bijvoorbeeld iets spannender willen hebben? Geef dit aan je partner aan en ga sextoys kopen. Je bent in dat geval eerlijk én je zet al direct de volgende stap in jullie relatie.

Neem irritaties weg

Zelfs in de beste relaties is ruimte voor enige vorm van irritaties. Voordat jullie de volgende stap gaan zetten, is het van belang dat jullie deze irritaties wegnemen. Dat doe je heel simpel: door open en eerlijk tegen elkaar te zijn. 

Het wegnemen van irritaties vraagt ook om een goede communicatie. Deelt je partner irritaties die hij/zij over jou heeft? Schiet niet direct in de aanval tegen je partner, maar maak dingen bespreekbaar.

Probeer nieuwe dingen uit

In een relatie kan het absoluut geen kwaad om nieuwe dingen uit te proberen. Sterker nog; als jullie de volgende stap willen zetten, is het zaak om nieuwe dingen uit te proberen.

Dit kun je doen qua tijdsbesteding, qua spanning in de slaapkamer en qua woonruimte. Wil je met name in de slaapkamer nieuwe dingen uitproberen? Kijk dan eens naar nieuwe seksspeeltjes, zoals een kunst vagina. Dergelijke speeltjes zijn een aanwinst voor in de slaapkamer én voor jullie relatie. 

Vorig artikel

Tips om te doen wanneer je een whiplash hebt

Volgend artikel

Wat kost een dakdekker eigenlijk?

Meer van Blog