Wat kost een dakdekker eigenlijk?

Wij schatten de kans vrij groot in dat je op dit moment te maken hebt met een kapot dak. Was dit niet het geval dan was je ook nooit bij dit artikel terecht gekomen. Als het aankomt op het vinden van een goed dakdekkersbedrijf zien we dat er nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat over de kosten. Dit is dan ook de reden dat er zoveel mensen zoeken op de vraag: wat kost een dakdekker eigenlijk? Om hier antwoord op te geven hebben we besloten om het een en ander op een rijtje te zetten. Door dit artikel even goed door te lezen weet je precies welke kosten je kunt verwachten bij het inschakelen van een dakdekker!

Kosten voor een nieuw dak

Een van de meest voorkomende klussen die uit wordt gevoerd is het repareren of zelfs plaatsen van een geheel nieuw dak. Het is lastig om een vaste prijs te geven voor deze klus. Het is namelijk zo dat dit afhankelijk is van een groot aantal verschillende factoren. De gemiddelde kosten van een nieuw dak liggen rond de €10.000, met een variatie tussen de €8.500 tot €14.300. De exacte prijs is afhankelijk van materiaal, arbeidskosten, de locatie van je woningen nog veel meer. Het type dakbedekking dat je kiest is een van de belangrijkste factoren die van invloed is op de prijs.  Asfalt of composiet dakpannen zijn de meest voorkomende omdat ze goedkoop en licht zijn. Hier staat wel weer tegenover dat dit niet altijd de mooiste dakpannen zijn om te zien.

Extra kosten voor bepaalde situaties

Het kan zijn dat je naast het plaatsen van een nieuw dak moet betalen voor de reparatie van de onderlaag. Dakdekkers zullen schade onder het oude dak moeten repareren voordat ze verder gaan. Dit kan ervoor zorgen dat de totaalprijs voor de klus verder oploopt. Daarnaast moet je extra betalen als je een erg lastig dak hebt om te laten vervangen of repareren. Schoorstenen, dakramen en andere obstakels waar lekken kunnen ontstaan vereisen speciale materialen en extra tijd om goed af te dichten. Heb je daarentegen een plat dak dan zijn de kosten vaak een stuk lager omdat het plaatsen hiervan minder tijd met zich meebrengt. Dit geldt ook voor de mensen die zelf materialen inkopen omdat ze hier wellicht connecties voor hebben.

Met de info uit dit artikel heb je als het goed is enig inzicht in de kosten die gepaard gaan met het inschakelen van een professioneel dakdekkersbedrijf. Het spreekt voor zich dat de uiteindelijk kosten altijd afhankelijk zijn van je persoonlijke situatie. Het makkelijkste is daarom om op voorhand met het bedrijf om tafel te gaan zitten om te bekijken hoe je het een en ander aanpakt. Hier is dan ook vrijwel altijd ruimte voor onderhandelingen. Wij raden je zeker aan om hier gebruik van te maken als je zeker wilt weten dat je niet teveel betaalt voor de klus.

Vorig artikel

Willen jullie een volgende stap in jullie relatie zetten? Hier zijn 3 tips

Volgend artikel

Zo maak je de lekkerste Marokkaanse tajine

Meer van Blog

Granaatappelpitjes

Het is weer herfst en dus zijn ze er weer: granaatappelpitjes. Lekker door de fruitsalade, smoothie,

Borrelplateau

Sommige families beginnen het liefst met het hoogtepunt waardoor iedereen na de borrel eigenlijk al genoeg