Zorgverzekering: is goedkoop duurkoop?

Goedkoop is duurkoop. Een bekend gezegde waar we allemaal weleens mee te maken hebben gehad. We dachten een koopje te scoren, een product voor veel minder geld te kunnen kopen dan we gedacht hadden, maar het bleek uiteindelijk een miskoop. Als iets zo goedkoop is, dan kun je ook bijna geen kwaliteit verwachten en moet je voorbereid zijn op een teleurstelling, hebben we daardoor geleerd. Maar is dat ook altijd zo? En geldt dat bijvoorbeeld ook voor je ziektekostenverzekering?

Te mooi om waar te zijn?

Sommige dingen zijn te mooi om waar te zijn. Die sneakers van een bekend merk waarvoor je in de normale winkels een paar honderd euro betaalt, maar die je op een Chinese website voor een paar tientjes tegenkomt. We voelen allemaal dondersgoed aan dat, het mooi is om waar te zijn. Je wordt waarschijnlijk flink teleurgesteld als deze sneakers bij je bezorgd worden; ze lijken misschien op het origineel, maar zijn qua kwaliteit en afwerking niets meer dan goedkope kopieën.

Dat je bij deze aankoop teleurgesteld ging raken, dat had je vooraf  kunnen weten. Het aanbod was simpelweg te mooi om waar te zijn. Maar geldt dat ook voor andere dingen die goedkoper zijn dan je vooraf gedacht had? Goedkoper zijn dan soortgelijke producten zelfs? Of kun je soms ook simpelweg geluk hebben, en een goede deal gevonden hebben. Dat kan zeker. Niet in de categorie ‘sneakers voor een tientje’, dat is en blijft onrealistisch, maar een mooie prijs scoren hoeft echt niet altijd te betekenen dat je wordt opgelicht. Soms is het simpelweg een beloning voor het goede zoeken naar een mooie deal, of naar een product dat enkel en alleen bevat wat jij nodig hebt, en al het overbodige weg heeft gelaten.

Een goedkope zorgverzekering

Dat laatste kan goed het geval zijn bij een zorgverzekering. Een zorgverzekering goedkoop scoren betekent doorgaans zeker niet dat je opgelicht wordt. Wel dat je dekking misschien een beetje beperkt is. Maar dat is lang niet altijd een probleem.

Een zorgverzekering sluit je af om te voorkomen dat je medische kosten, die vaak flink hoog kunnen zijn, moet betalen waar je helemaal niet toe in staat bent. Een basisverzekering is voor iedereen verplicht, en daar bovenop kun je je nog aanvullend laten verzekeren. En daar gaat het niet zelden mis. Heel veel mensen betalen voor zaken die zij nooit zullen gaan gebruiken. Betalen voor kraamhulp terwijl zij helemaal geen kinderen (meer) willen, bijvoorbeeld. Zonde! Ga je op zoek naar een verzekering die alleen dat dekt wat je ook echt nodig hebt, dan kunnen de kosten flink lager uitvallen. Dat betekent niet dat je wordt opgelicht. Nee, je hebt er gewoon voor gezorgd dat je alleen betaalt voor wat je (waarschijnlijk) ook zal gebruiken.

Vorig artikel

Inzicht in je gezondheid

Volgend artikel

De meest Populaire soorten ondergoed die worden gedragen door mannen

Meer van Blog

Granaatappelpitjes

Het is weer herfst en dus zijn ze er weer: granaatappelpitjes. Lekker door de fruitsalade, smoothie,