4 reden om voedingssupplementen te gebruiken

Om gezond te blijven is het belangrijk dat ons lichaam voldoende vitamines, mineralen en vetzuren binnenkrijgt. De meeste mensen denken dat zij hier genoeg van binnenkrijgen door gezond te eten. Dit kan inderdaad, maar het is zeker geen uitgemaakte zaak. Lang niet alle voedsel bevat namelijk de vitamines, mineralen en vetzuren die ons lichaam nodig heeft. Vandaar dat steeds meer mensen voedingssupplementen gebruiken. Twijfel je of dit iets voor jou is? Wij zetten hier 4 redenen voor het gebruik van supplementen op een rijtje.

1. Jouw lichaam krijgt extra voedingsstoffen binnen
Veel mensen denken dat zij alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgen door het voedsel dat zij eten, maar dit is lang niet altijd het geval. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een dieet, maar ook van een slechte of verminderde eetlust. Wanneer je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt, kan dit gevolgen hebben voor jouw lichaam. Zo kunnen er bijvoorbeeld bepaalde symptomen optreden die wijzen op tekorten. Helaas herkent lang niet iedereen deze symptomen. Voedingssupplementen helpen jou om te voorkomen dat je hiermee te maken krijgt. Door tabletten, druppels of capsules te gebruiken, krijgt jouw lichaam voldoende belangrijke voedingsstoffen binnen.

2. Je verhoogt je weerstand
Wanneer je lichaam voldoende vitamines binnenkrijgt, bouw je een goede weerstand op. Vitamines en mineralen zorgen er namelijk voor dat jouw immuunsysteem zich kan wapenen tegen virussen, bacteriën en ziektekiemen. Krijgt jouw lichaam te weinig vitamines en/of mineralen binnen? Dan word je mogelijk eerder ziek. Met behulp van voedingssupplementen kun je dit voorkomen. Je kunt onder meer voedingssupplementen voor mineralen gebruiken, maar er zijn ook supplementen om het vitaminegehalte aan te vullen. Zo kun je bijvoorbeeld voedingssupplementen met vitamine B12 kopen.

3. Je krijgt er meer energie door

De gemiddelde Nederlander heeft een behoorlijk druk leven. Gevolg hiervan is dat jij je lusteloos kunt voelen of regelmatig moe bent. Daarom is het extra belangrijk om aandacht te besteden aan voeding. Je krijgt dan waarschijnlijk de juiste voedingsmiddelen binnen, waardoor jij je minder snel vermoeid en/of lusteloos voelt. Voedingssupplementen kunnen je hier overigens bij helpen. Hiermee zorg je er namelijk voor dat jouw lichaam extra vitamines en/of mineralen binnenkrijgt en dat heeft vaak en positief effect op het energiegehalte.

4. Je kunt er kleine kwaaltjes mee bestrijden

Wie denkt dat voedingssupplementen alleen zorgen voor een verhoogde weerstand of meer energie, heeft het mis. Ze kunnen jou namelijk ook helpen om kleine kwaaltjes te bestrijden. Als je regelmatig last hebt van ontstekingsgerelateerde klachten, kun je omega 3 supplementen gebruiken. Wanneer je deze supplementen enige tijd gebruikt, is de kans groot dat de klachten verdwijnen. Daarnaast zijn er nog andere kwaaltjes die je kunt bestrijden met voedingssupplementen. Wie langdurig en veelvuldig hoofdpijn heeft, kan voedingssupplementen met magnesium proberen. Hoofdpijn is namelijk één van de symptomen wanneer jouw lichaam een tekort aan dit mineraal heeft.

Vorig artikel

Stappenplan voor het inbouwen van ledspotjes

Volgend artikel

Hoe kun je minder onzeker zijn over je acne?

Meer van Blog