Hoe kun je minder onzeker zijn over je acne?

Het is heel vervelend om last te ervaren van acne. Acne komt in verschillende hevigheden voor en maakt je snel onzeker over je uiterlijk. Gelukkig zijn er verschillende manieren om die onzekerheid te verminderen. Je kunt de acne aanpakken of mentale weerstand opbouwen. Lees verder voor onze tips.

Acne aanpakken

Het is mogelijk om acne te verminderen met een juiste behandeling. Denk aan een acne behandeling met een Fotona Laser. Met deze moderne behandelingsvorm verbetert de algehele huidtextuur. Dit verkleint de kans op toekomstige onzuiverheden zoals acne en puistjes. De acne uitbraken nemen af. Zeker als je veel last hebt van acne, is een behandeling aan te raden. Ook acne littekens kunnen worden weggehaald met een laserbehandeling.

Zalf gebruiken

Een andere manier om acne te verminderen is met een zalf, al is dit minder effectief dan een gerichte laserbehandeling. Je kunt bijvoorbeeld een middel met benzoylperoxide gebruiken, om de ontstekingen te remmen en de verdikking van de bovenste huidlaag tegen te gaan. Helaas werkt het middel niet altijd goed, maar het is het uitproberen wellicht waard.

Heb geduld

Hoewel de tijd misschien langzaam lijkt te gaan, is het toch echt waar: acne gaat vanzelf weer voorbij. Het is tijdelijk. Het is niet precies te zeggen hoe lang je er last van zult hebben, maar weet in ieder geval dat het niet voor altijd is.

Praat erover

Acne kan een flinke mentale klap aanrichten. Praten helpt om je somberheid over de acne te verlichten. Je kunt bijvoorbeeld naar de huisarts gaan om erover te praten, of zelfs naar een psycholoog als je flinke mentale klachten ervaart. Probeer er ook binnen je gezin open over te zijn, evenals tegen je vrienden.

Geloof niet in de fabels over acne

Er gaan behoorlijk wat fabels rond over acne. Zo zou het vies zijn, ontstaan door een ongezond eetpatroon, komen door stress of erger worden door zweten. Daar is echter niets van waar! Geloof niet in de fabels die over acne worden verteld, aangezien dit je alleen maar onzekerder maakt.

Realiseer je: je bent niet de enige

Tot slot nog een laatste tip om in je achterhoofd te houden. Het klinkt een beetje als een dooddoener, maar toch kan het helpen om eraan te denken: je bent niet de enige die rondloopt met acne. Het kan soms zo voelen, maar acne is een veelvoorkomend probleem. Wellicht kun je in gesprek gaan met anderen die onzekerheid ervaren door acne. Het praten kan opluchten, evenals het delen van ervaringen. Gedeelde smart is halve smart.

Vorig artikel

4 reden om voedingssupplementen te gebruiken

Volgend artikel

Hoe zorg je dat je het snelste internet hebt?

Meer van Blog

Granaatappelpitjes

Het is weer herfst en dus zijn ze er weer: granaatappelpitjes. Lekker door de fruitsalade, smoothie,