Hoe zorg je dat je het snelste internet hebt?

Het is een irritatie die veel waarschijnlijk zullen herkennen: zit je net helemaal in die nieuwe aflevering van je favoriete serie, loopt het beeld steeds vast omdat hij moet laden of wacht tot beter internet. Zucht… zo schiet het natuurlijk nooit op met die binge-activiteit. Het zou heel goed kunnen dat jouw internet niet doet wat het moet doen, of dat de snelheid van jouw internet niet zo snel is als dat het claimt te zijn. Hoe zorg je er nou voor dat je wel het snelste internet mogelijk gebruikt, bijvoorbeeld door internet vergelijken? In dit artikel geven we tips hoe je erachter komt wat de snelheid van jouw internet is, en hoe je dit zou kunnen verbeteren.

Doe een snelheid test

Wist je dat je internetsnelheid heel gemakkelijk kunt meten? Online kun je hier verschillende testen, en zelfs apps, voor vinden. Vaak wordt binnen een halve minuut berekend wat de snelheid van jouw internet is. Speedtest is een veel gebruikte website om te kunnen kijken hoe snel (of juist niet) jouw internet is. Is jouw internet niet zo snel als je zou willen, dan zijn er een paar dingen die je zou kunnen doen. Een paar mogelijkheden bespreken we hieronder.

De ontvangst van je router verbeteren

Het zou zo kunnen zijn dat je internetsnelheid relatief laag is omdat je wifi-router geen goede verbinding kan maken. Zo zal het bijvoorbeeld kunnen zijn dat je wifi-router minder goed verbinding maakt omdat hij achter een deurstaat. Door hem buiten de deur te bevestigen, zou het zomaar kunnen dat je internetsnelheid ineens verbeterd. Ook zou je kunnen testen of je internet beter wordt door de router op een centrale plek in het huis te plaatsen. Zo heb je vanaf elke plek de best mogelijke verbinding op jouw telefoon.

person wearing pink shirt typing on gray laptop computer on desk

Internetproviders met elkaar vergelijken

Dé manier om erachter te komen of je gebruik maakt van het beste internet mogelijk is om verschillende internetproviders met elkaar te vergelijken. De ene internetprovider is nou eenmaal de ander niet. Door deze verschillende providers op een onafhankelijke vergelijkingssite naast elkaar te houden, kun je voor jouw wensen precies zien weke internetproviders hier wél aan voldoen, en welke niet. Dit kan een keuze voor een internetprovider veel makkelijker maken.

Abonnement

Bij je provider sluit je natuurlijk een abonnement af om gebruik te kunnen maken van haar internet. Binnen dat abonnement maak je allerlei afspraken over wat voor internet je afsluit, hoe snel die snelheid is en meer. Daarom is het heel belangrijk bij het afsluiten van je abonnement af te wegen of de gemaakte keuzes wel reflecteren wat jouw wensen zijn.

Glasvezel

De snelste vorm van internet die op het moment te verkrijgen is, is glasvezel. Hierbij wordt een vorm van internet onder de straten aangelegd en heb je zo, door een onafhankelijke verbinding die enkel en alleen is ontworpen voor het transporteren van internet, de snelste verbinding van internet. De gemeente is verantwoordelijk voor waar er glasvezel wordt aangelegd. Je kunt binnen jouw gemeente checken of er al mogelijkheden voor glasvezel zijn.

Vorig artikel

Hoe kun je minder onzeker zijn over je acne?

Volgend artikel

Een uitzetlijst voor in een nieuw huis

Meer van Blog

Granaatappelpitjes

Het is weer herfst en dus zijn ze er weer: granaatappelpitjes. Lekker door de fruitsalade, smoothie,