Kies je voor botox of fillers?

Fillers zijn in opmars. Deze injectables worden al tientallen jaren volkomen veilig toegepast in ons land. Maar de laatste jaren winnen ze meer aan bekendheid. Wat zijn fillers nu eigenlijk en waarin verschillen ze met bijvoorbeeld Botox? Een huidtherapeut van Fillers Maastricht geeft antwoord op jouw vragen. 

Wat zijn fillers precies?

“Een filler is een zogenaamde injectable: met een heel dun naaldje wordt het middel ingebracht in de huid van je gezicht. Fillers voegen volume toe op de plaatsen waar deze door het ouder worden is verminderd. Bijvoorbeeld in je wangen of onder je ogen. Ook zijn fillers heel geschikt om je vollere contouren te geven op plekken die van nature dunner zijn, zoals je lippen”, aldus de woordvoerder van Fillers Maastricht.

Welke filler geeft het mooiste resultaat?

Er zijn fillers met hyaluronzuur en collageen stimulerende fillers. Hyaluronzuur fillers worden het meeste gebruikt. Deze lichaamseigen stof geeft je huid zijn volume en soepelheid. Omdat je lichaam zelf hyaluronzuur aanmaakt, is de kans op allergische reacties na een behandeling klein. Bij collageen stimulerende fillers wordt een gel op waterbasis in je huid ingebracht, die al direct zichtbaar resultaat geeft. Daarnaast bevat de gel een actieve stof die je huid tot drie maanden na de behandeling stimuleert zelf meer collageen aan te maken. Als we ouder worden neemt onze eigen collageenproductie af. De cosmetisch adviseur van Fillers Maastricht geeft aan dat je een type filler moet gebruiken dat past bij jouw gezicht en wensen.

Wat is het verschil tussen fillers en Botox?

“Spierontspanners worden net als fillers ook veel gebruikt om rimpels te verminderen. Deze middelen worden vaak aangeduid als Botox, de bekendste variant. Bij Botox wordt de stof botuline toxine ingebracht in de gezichtsspieren die zorgen voor rimpels. De spiersamentrekkingen verminderen hierdoor, zodat je huid ontspant en gladder wordt. Botox is daarom heel effectief tegen expressierimpels, ontstaan door bijvoorbeeld lachen en fronsen”. 

Fillers of Botox: wat werkt beter?

De therapeut van Fillers Maastricht geeft aan welk type kiest en het beste resultaat geeft dus afhangt van jouw wensen en situatie. “Fillers en Botox werken op een andere manier en worden op verschillende gebieden van het gezicht toegepast. Er wordt daarom ook wel voor een behandeling met een combinatie van beide injectables gekozen”. De huidadviseur van Fillers Maastricht adviseert op de tijd nemen om te bepalen welke behandeling het beste werkt in jouw situatie.
Het effect van Botox is na twee à drie weken te zien en blijft uiterlijk zo’n zes maanden zichtbaar. Het resultaat van fillers zie je al na hooguit een paar dagen en blijft zes maanden tot wel twee jaar zichtbaar. Het effect van fillers en Botox hangt ook af van het gebruikte materiaal en de hoeveelheid werkzame stof. Een behandeling met zowel fillers als Botox is laagdrempelig en duurt doorgaans 15 tot 30 minuten. 

Bij Fillers Maastricht een behandelplan op maat

Je uitstraling en leefsituatie is voor iedereen verschillend. Een cosmetisch adviseur van Fillers Maastricht kan met jou je wensen en voorkeuren bespreken. En zal deze samen met andere factoren zoals leeftijd, botstructuur en huidtype meenemen in een speciaal voor jou op maat gemaakt behandelplan. Zodat je met Fillers Maastricht de uitstraling krijgt die bij jou past.

Vorig artikel

Een traplift in huis: hoe regel je dat?

Volgend artikel

Hoe vaak slaap jij echt lekker?

Meer van Blog