Zo kom je gegarandeerd in de kerstsfeer dit jaar

close up of christmas decoration hanging on tree
Photo by Gary Spears on Pexels.com

De decembermaand is weer van start gegaan. Voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar. De tijd waar ze misschien al het hele jaar naar uitkijken. Toch zijn er ook genoeg mensen die het lastig vinden om in de kerstsfeer te komen. De alledaagse drukte maakt dat je weinig tijd hebt om over de kerst na te denken. Misschien vind je het zelfs altijd veel te veel werk of vier je het eigenlijk helemaal niet. Met behulp van de volgende tips kom je dit jaar gegarandeerd in de kerstsferen.

Maak een verlanglijstje

In de meeste families staat Kerstmis ook in het teken van elkaar verwennen. Met lekker eten en mooie cadeaus natuurlijk. En wie houdt er nou niet van een leuk kerstcadeau? Begin daarom nu al met het maken van een verlanglijstje. Grote kans dat die binnenkort gevraagd wordt door de familie. Een leuke bezigheid en zo kom je stiekem al een beetje in de feeststemming.

Geen idee wat je moet vragen? Denk dan eens aan dingen die je nooit voor jezelf zou kopen. Bijvoorbeeld nieuwe sieraden. Deze zijn in alle prijscategorieën verkrijgbaar en daardoor een ontzettend leuk cadeau voor kerst. Je kunt eventueel ook een dagje weg vragen of – als je een jong gezin hebt – een keer ongegeneerd uitslapen. Je partner die de kinderen de hele ochtend bezighoudt en jij die op bed op haar wenken wordt bediend.

Met het hele gezin een kerstboom kopen

Als Sinterklaas uit het land is, betekent dit voor veel gezinnen ook dat de kerstboom weer uitgenodigd wordt in huis. Ben jij nog iemand die elk jaar een echte boom uitzoekt? Dan is dit een hele leuke activiteit om net na Sinterklaas met het hele gezin te doen. Kies samen de boom voor dit jaar uit en laat eventueel alle gezinsleden ook één nieuwe bal uitkiezen. Zo heb je direct een nieuwe traditie te pakken en zal je merken dat je direct weer zin krijgt in de feestdagen. Alleen nog thuis samen optuigen en het huis is weer klaar voor kerst.

Nodig familie en vrienden uit

Niemand houdt ervan om met kerst alleen te zitten. Jij niet, maar ook familie en vrienden niet. Bedenk daarom goed wie je uitnodigt tijdens de feestdagen. Zijn er mensen die je nauwelijks ziet, maar die je wel een enorm hart toedraagt en waarvan je weet dat ze hoogstwaarschijnlijk alleen zullen zitten? Nodig deze dan uit. Dat geeft niet alleen een goed gevoel, maar het zorgt er ook direct voor dat je iets hebt om naar uit te kijken. Hoe fijn is het om enkele dagen vrij te hebben met de mensen die je het meest dierbaar zijn? Lekker bijkletsen, genieten van heerlijk eten, cadeaus en ga zo maar door. Kerstmis is voor iedereen.

Vier je het niet? Probeer dan wel de comfy kerstgedachte te gebruiken. Profiteer van twee dagen vrij en plaats jezelf voor de televisie. Lekker wat snacks erbij en jij komt de feestdagen wel door.

Vorig artikel

Tip: slik vitamine D het hele jaar door!

Volgend artikel

Hoe kun je vast sparen voor pensioen?

Meer van Blog