5 redenen waarom Dogecoin een leuke investering is

Als je een beetje bekend bent in de wereld van cryptocurrency, ken je de munt Dogecoin vast ook. Nu is de tijd aangebroken om erin te gaan investeren en wel om deze 5 redenen.

De populariteit groeit

Als er een ding goed is voor een markt, dan is het de populariteit van een product. Des te vaker het besproken wordt, hoe populairder het wordt. Dogecoin is vanaf het begin af aan al een internethit geweest. Toen de coin op de markt kwam, is hij op Reddit belandt en vanuit daar groeide de munt aan populariteit. Dat komt eigenlijk omdat Dogecoin een soort grapje was. Een cryptomunt gebaseerd op honden. Niet zoiets zoals Bitcoin of Cardano, maar wel een hele leuke munt om erbij te hebben in je wallet en nu kan je er flink wat van kopen! Een paar duizen Dogecoin? Stel je voor dat die duizend euro waard wordt.

Dogecoin zit op een laag punt

Op moment van schrijven zijn vrijwel alle coins op een laag punt. De verwachting van Dogecoin in 2022 is echter wel goed en dat is leuk om even naar te kijken. De lage stand van de coins is niet per se een slecht teken. Bitcoin is namelijk gedaald en omdat die coin de marktleider is, gaan de meeste coins in hetzelfde patroon mee. Toch hoeft dat niet per se slecht te zijn. Ups en downs horen natuurlijk bij elke markt en is afhankelijk van factoren die altijd in beweging blijven. Nu de coin laag staat, zullen er meer mensen gaan inzetten. Veel investeerders die hebben afgewacht zullen nu hun slag slaan en hopen op een hoge en langdurige stijging. Wat dat aangaat, zit je nu in het beste moment om in te kopen.

De markt wil weer gaan stijgen

Na een flink daling wil de markt altijd weer terugkrabbelen. Alleen houd er rekening mee dat dat proces lang kan duren. Toch is het altijd voordelig als je laag kan inzetten. Je weet natuurlijk nooit wat de markt gaat doen, maar een lage inkooppositie is altijd beter dan een hoge instap. Zeker als je gaat beginnen met beleggen, kan dit moment juist onverstandig lijken. De koers zit op een laag punt en hij moet weer helemaal omhoogklimmen, zonder garantie dat het daadwerkelijk gebeurt. Dit is waar de ervaring en de gok bijeenkomen. Een ervaren belegger zou wachten tot dit scenario zich voordoet en dan vol inzetten, omdat het de meest gunstige omstandigheden zijn om te beginnen.  

Het risico is laag

Als de prijs laag is, is het risico eigenlijk ook vrij laag. Dogecoin staat op dit moment weer vrij laag, maar je kan ook zien op welk bedrag hij al heeft gezeten. Na een flinke dip, kan he er best op gokken dat de koers zich wil herstellen naar het punt waar hij sowieso al geweest is. Nogmaals, het kan wat langer duren, maar rendement kan je er zeker wel uithalen. Natuurlijk kan je er heel veel geld in stoppen, en kan het minder winst opleveren dan je graag zou willen. Toch kan je van deze investering zeggen dat er een laag risico aan verbonden zit.

Dogecoin kan hard stijgen

In het afgelopen jaar zijn memecoins, zoals Doge, honderden of duizenden procenten gestegen. Die mogelijkheid dat hetzelfde nog eens gebeurd, blijft altijd op de loer liggen. De brede achterban kan niet wachten om te zien waar Dogecoin in 2022 of 2023 zit. Hij is al een 55 cent waard geweest, en als een coin dat al gedaan heeft, is de kans redelijk, dat het nog een keer gebeurd.

Vorig artikel

Bucket list met wat je moet doen voordat je sterft

Volgend artikel

Casino’s met een goed restaurant

Meer van Blog