Weerstandsbanden: zo word je summer ready

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende manieren om fit te worden en strakker in je vel te komen. Je kan bijvoorbeeld naar de sportschool en ingewikkelde apparaten gebruiken, maar wist je dat je heel veel kan ook kan trainen met een weerstandsband? In deze blog vertellen we jou meer over sporten met een weerstandsband. 

Een weerstandsband is eigenlijk een soort elastieken band. Je kan tijdens het sporten het bij één band houden, maar je kan er ook meerdere oefeningen met weerstandsband doen. Vaak heb je ook meerdere sterktes van banden. Door een weerstandsband te gebruiken tijdens het sporten creëer je weerstand waardoor je je spieren gaat aanspannen. Met als resultaat dat je meer traint dan zonder de banden. Hierdoor maak je van bepaalde oefeningen krachtoefeningen. 

Trainen met deze weerstandsbanden

We hadden het net al eventjes kort over het voordeel van een resistance bands set. Allereerst is het heel makkelijk mee te nemen. Dus als je op vakantie gaat, is het prettig om nog te kunnen trainen met de weerstandsbanden. Daarnaast kun je dus op deze manier er goed voor zorgen dat je bepaalde simpele oefeningen, zoals squats kunt verzwaren. Met als resultaat dat je meer weerstand op je spieren creëert. 

Maar je kan de weerstandsbanden ook gebruiken om bijvoorbeeld een bench press beter uit te voeren. Je kan zelfs push ups oefenen als je een weerbaarheidsband rond je heupen doet en iemand je helpt door de weerbaarheidsband vast te houden. Op deze manier ervaar je meer ondersteuning. Je kan weerstandsbanden dus op verschillende manieren gebruiken. 

En nog een ander voordeel: door te trainen met weersbaarheidsbanden train je je hele lichaam. Je kan dus op een makkelijke manier een full body work-out ervaring. Ook zijn weersbaarheidsbanden erg betaalbaar, waardoor je niet de hoofdprijs hoeft te betalen voor workout-materiaal. 

Welke oefeningen doe je met een weersbaarheidsband?

Voor zowel je bovenlichaam als je onderlichaam zijn er een aantal oefeningen die je zonder, maar dus ook zeker met een weerbaarheidsband kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan de squat, leg extension, donkey kicks en romanian deadlifts. Voor je bovenlichaam kun je denken aan shoulder press, push ups, biceps curl en face pull. 

Heb je nu geen idee hoe je deze oefeningen moet doen? Je kan online veel vinden over het goed uitvoeren van deze oefeningen. Toch raden we je vooral ook aan om in eerste instantie samen met een personal trainer aan de slag te gaan. Het is namelijk heel belangrijk dat je je de oefeningen goed weet uit te voeren. Dat is voor het beste resultaat! En zo voorkom je blessures. 

Weerstandsbanden voor jouw training 

Deze weerstandsbanden zijn dus ideaal. Het zorgt er niet alleen voor dat je meer traint, wat je traint wordt ook zwaarder belast. Daarnaast zijn deze banden dus ideaal om mee te nemen, want ze zijn licht en compact. En misschien toch wel het mooiste van weerstandsbanden: ze zijn betaalbaar en geschikt voor iedereen! Hierdoor kan iedereen zijn of haar training naar een next leven tillen met een goede set weerstandsbanden. 

Vorig artikel

Casino’s met een goed restaurant

Volgend artikel

5 zomer outfits voor een avondje uit

Meer van Blog