Een modern terras inrichten met een klein budget

Niet iedereen heeft een flink budget om de hele tuin overhoop te halen, maar een lekker plekje buiten, willen we allemaal. Gelukkig kan je ook een leuk en modern terras inrichten met een klein budget.

De zitplek

Het allerbelangrijkste van een tuin is natuurlijk de zitplek. Want daar ga je de meeste tijd spenderen. Daarom is het handig om gelijk te bepalen wat voor soort ondergrond je wil. Wil je lekker met je voeten in het gras, ga je voor mooie tegels of kies je toch voor houten planken? Voor alles is wel wat te zeggen en alle opties hebben voor- en nadelen. Het is maar net wat er nu al in de tuin zit, hoe snel en goedkoop je het kan veranderen en wat je zelf natuurlijk het mooist vindt. Alle prijzen voor elk materiaal zitten redelijk tussen de 50 en de 150 euro per vierkante meter, afhankelijk van de kwaliteit die je kiest.

Tuinmeubelen neerzetten

Tuinmeubelen kopen is natuurlijk het leukst van alles. Nu mag je kiezen wat voor bank je wil, met welke tafel jullie naar huis gaan en kan het inrichten bijna beginnen. Kom met een duidelijk plan naar de winkel. Je kan namelijk erg overweldigd raken door alle keuzes. Schrijf bijvoorbeeld van tevoren op wat je echt nodig hebt en wat voor idee je daarbij hebt. Wil je een houten bankje in de tuin voor twee personen, laat je dan niet verleiden om voor de grotere 3-zits te gaan.

Wachten op de perfecte tuinset aanbieding

Stoelen kiezen voor in de tuin blijft lastig. Wat voor materiaal wil je, past de kleur wel bij de rest en zijn ze weerbestendig? Kies een beetje globaal wat voor soort stoelen je wil en ga dan rustig rondkijken. Stoelen kunnen namelijk best prijzig zijn. Dus als je een tuinset aanbieding ziet met de stoelen die je wil, kan je het best alle twijfels over boord gooien. Nu is het moment om te kopen. Als het in de stijl is die je wil en binnen je budget valt, is er niks op tegen om de aanbieding aan te nemen. Mocht het later toch niet helemaal zijn wat je ervan verwachtte of ben je na een paar jaar toe aan iets nieuws, kan je het altijd weer verkopen, weggeven of ruilen.

Gezellig hoekje

Nu alles op zijn plaats staat, is het tijd om de tuin gezellig te maken. Dat doe je natuurlijk met aardig wat planten en bloemen. Heb je niet zo veel ruimte voor planten? Kies dan bijvoorbeeld een hoek waar je een grote plant neerzet. Dat geeft een natuurlijke sfeer aan het terras en heb je toch wat groens op je verder modern ingerichte plekje. Voor de accessoires van de tuin kan je naar een simpele budget winkel gaan, die vaak veel goedkoper is dan een tuincentrum. Een tafeltje voor de drankjes, een leuk lichtsnoer en lekkere kussentjes, je kan het overal halen. In plaats van een grote parasol te kopen, kan je ook voor een grote doek op tarp gaan, een budgetvriendelijke optie voor wat schaduw. Zo heb je al gauw je lekkere terras voor niet al te veel geld.

Vorig artikel

Voordelen van het kopen van een elektrische auto: Tweedehands of nieuw

Volgend artikel

Behandelen van comorbiditeit in de psychiatrie

Meer van Blog

Granaatappelpitjes

Het is weer herfst en dus zijn ze er weer: granaatappelpitjes. Lekker door de fruitsalade, smoothie,

Borrelplateau

Sommige families beginnen het liefst met het hoogtepunt waardoor iedereen na de borrel eigenlijk al genoeg