/

Famke Louise vermogen: zo rijk is dit Nederlandse pop icoon

‘Ja, m’n sannie is verraderlijk.’ Misschien zegt deze tekst je niks, maar de meeste mensen zullen meteen herkennen dat het hier gaat om een liedje van Famke Louise. Deze 20-jarige vlogster, bekend van neppe ‘prank’-filmpjes op YouTube, scoorde eind 2017 uit het niets een hit met het nummer ‘Op Me Monnie’. Inmiddels is ze door heel Nederland bekend. Maar hoe rijk is dit Nederlandse pop icoon?

Wie is Famke Louise?

Famke Louise Meijer geboren op 9 december 1998, is vooral bekend onder haar artiestennaam Famke Louise. Ze is een Nederlandse Vlogger model, influencer en zangeres. In 2016 is ze begonnen met haar eigen Youtube kanaal. Hierop plaatste ze oorspronkelijk filmpjes waarin ze grappen uithaalde bij haar vrienden. Dit deed ze samen met haar toenmalige vriend Tim die een Youtube kanaal had onder de naam SnapKing. De grappen vielen bij de meeste kijkers niet in de smaak omdat er ook nagemaakte grappen te zien waren of hele extreme grappen. In april 2019 had ze ruim 356 duizend abonnees op haar YouTube-kanaal. In 2017 verscheen het programma Models In Paris van RTL op de televisie. Hierin was Famke Louise te zien die ging proberen om in Parijs als model aan de slag te gaan. Daarnaast kun je haar ook kennen als deelnemer van Expeditie Robinson, De Jongens tegen de Meisjes en Jachtseizoen van StukTV. Inmiddels gebruikt ze haar kanaal alleen om af en toe te vloggen. Maar deze jonge ster heeft zich nu vooral gefocust op haar zang carrière. Op 17 november 2017 bracht Meijer haar eerste single Op me Monnie uit. Door de media werd behoorlijk slecht op dit nummer gereageerd, maar dat heeft Famke er niet van weerhouden om nog meer hits te maken. Zo heeft ze ook de nummers Vroom en Lit gemaakt.

Op me monnie

Door de tekst van de nummers van Famke Louise, krijg je het idee dat deze jonge ster behoorlijk wat verdient. Op het internet staat al een mooie indicatie wat de hits Op me monnie en VROOM opgebracht hebben. Dit zijn nauwkeurige cijfers omdat het een berekening is van het aantal streamingen van haar hits via Spotify en YouTube. In begin van 2020 werd een schatting gedaan haar inkomen. Er wordt gezegd dat het salaris van Famke Louise ongeveer € 30.000, per maand is. Deze schatting kon gemaakt worden uit de simpele berekening; de akoestische versie van de hit VROOM werd via Spotify in twee maanden tijd 9 miljoen keer gestreamd. Per stream betaalt Spotify 0.0072 euro. Dus in twee maanden tijd bracht alleen al die hit meer dan 60.000,- euro op.

Het vermogen van Famke Louise

De vlogster/zangeres heeft meer inkomsten dan alleen van haar nummers. Als je alle inkomsten mee gaat rekenen, dan komt zij veel hoger uit dan die ruim 30.000,- euro per maand. Naast Spotify wordt ze ook betaald via YouTube. Momenteel zijn VROOM en Op me monnie tezamen goed voor 23 miljoen views wat ongeveer 23.000,- euro op heeft gebracht. Dankzij het succes van haar nummers Op Me Monnie, Vroom en Fan kan ze inmiddels ook een behoorlijk bedrag vangen voor een optreden. De kersverse zangeres is te boeken voor €2000 voor 15 minuten. Daarnaast is Famke ook influencer. Dit betekent dat ze vaak wordt gepromoot door bedrijven. Ze krijgt dan bijvoorbeeld kleding in ruil voor een foto op haar Instagram. Omdat Famke Louise jong nog zo jong is, heeft ze nog niet zo veel vermogen opgebouwd. Er wordt geschat dat het vermogen van Famke Louise ongeveer 800.000 euro is.

Relaties van Famke

 In 2018 werd bekend gemaakt dat de zangeres een relatie had met de rapper Ronnie Flex, die strandde in 2019. Hierna heeft ze nog een relatie gehad met een reality tv ster en met een Amerikaanse rapper. Inmiddels is het even stil op liefdesgebied.

Bontgirl

Famke Louise staat bekend om haar omstreden nummers en opvallende outfits. Maar met de documentaire Bontgirl zette ze zich ook in voor het leed van dieren. Daarin gaat ze naar China om te zien hoe het bont, dat ze jarenlang droeg, bij haar in de kast terechtkwam. De artiest maakte de documentaire niet zomaar. Twee jaar geleden werd ze namelijk genomineerd voor ‘Dom Bontje’, een ‘prijs’ voor BN’ers die echt bont dragen. Ze had zoveel spijt dat ze veel bont droeg. Met dierenrechtenactivist Thomas vertrok ze naar China. De documentaire leverde behoorlijk heftige beelden op. Famke Louise brak zelfs een aantal keer in tranen uit en kon sommige dingen niet eens afkijken. De documentaire is te zien op Videoland.

Ik doe niet meer mee

Mocht je Famke Louise niet kennen van haar muziek carriere dan ken je haar misschien van haar uitspraak hashtag ik doe niet meer mee. Dit statement posten meerdere bekende Nederlanders omdat ze niet meer mee wilden doen met de corona maatregelen. Stuk voor stuk maakten ze hetzelfde filmpje op Instagram: “Alleen samen krijgen we de overheid onder controle. Ik doe niet meer mee. Free the people.” Hier kwam uit alle hoeken van de samenleving veel kritiek op. Dit kwam omdat mensen zoals Famke Louise onwijs veel (jonge) volgers hebben. Als zij oproept om je niet meer aan de regels van de regering te houden, kan dat erg gevaarlijk zijn. Uiteindelijk schoof Famke Louise aan bij de talkshow Jinek. Na deze uitzending verwijderde ze het filmpje en gaf ze toe dat ze het misschien anders had kunnen aanpakken.

Vorig artikel

Nikkie Plessen vermogen: zo rijk is de fashion onderneemster

Volgend artikel

Hoe werken gratis abonnementen online? Waar moet je op letten?

Meer van Blog