/

Nikkie Plessen vermogen: zo rijk is de fashion onderneemster

Nikkie Plessen is een van de meest succesvolle zakenvrouwen die ons land rijk is. Ze begon haar carrière in de media als actrice en ook in diverse soaps. Inmiddels is ze vooral bekend van haar merk Nikki. Maar hoe rijk is Nikkie Plessen nou echt?

Wie is Nikkie Plessen?

Misschien ken je Nikki Plessen wel van RTL Boulevard. Hier presenteert ze namelijk vaak en praat ze over de laatste modetrends. Maar ze doet zo veel meer. Nikkie Plessen is een Nederlandse modeontwerpster, actrice, presentatrice, model en ondernemer: een behoorlijke lijst. Nikkie is haar carrière begonnen op de televisie, ze kreeg een rol in de soapserie Onderweg naar Morgen. Vanaf 2000 verscheen ze in Goede Tijden Slechte Tijden en vertolkte zij een semi-gastrol van drie maanden, als Nikki. Verder was ze te zien in de series Wet en Waan, Costa en IC in gastrollen. In 2003 keerde ze terug naar de serie Onderweg naar Morgen. Daarnaast is Nikkie bekend van TMF, waar ze vanaf 2006 als vj heeft gewerkt. Inmiddels is ze ondernemer van haar eigen mode bedrijf Nikkie. In december 2016 maakte ze kennis met haar grote voorbeeld Kate Moss die het nieuwe gezicht van haar modelabel wordt. Ook strikt ze Fiona Herring en BeautyNezz als presentatrices voor haar lifestyleplatform YoursToday.com. Naast succesvolle zakenvrouw is Nikkie Plessen ook een moeder van een zoontje en een dochter. 

Powervrouw

Zelf heeft Nikkie ook een uitermate goede kledingstijl en deze showt ze vaak op haar Instagram. Je zult Nikkie nooit betrappen op een slechte outfit, want ze loopt altijd helemaal opgedoft de deur uit. Nikkie is een erg knappe vrouw, die menig mannen hart sneller laat kloppen. Een mooie en succesvolle vrouw, wie wil dat nou niet? Een vrouw die niet vies is van hard werken, er prachtig uitziet en goed met de kinderen om kan gaan. Echt een powervrouw!

Het vermogen

De televisiester heeft met haar merk Nikkie een uiterst lucratieve business in handen. Anno 2020 gaat haar kleding internationaal over de toonbanken, heeft ze diverse brandstores en draait het bedrijf recordwinsten. Afgelopen jaar werd haar vermogen door de Quote geschat op €28 miljoen. Behoorlijk wat voor een 35-jarige vrouw.

Haar merk is overal te koop

Vijf kledingmerken in zeven jaar tijd uit de grond stampen. Dat is wat Nikkie Plessen met NIKKIE, NIK&NIK, Fifth House, Selected by Kate Moss en het hagelnieuwe SUSTAIN voor elkaar heeft gekregen. Ze bruist van de energie en werkt keihard aan haar passie. Dat moet ook haast wel, want hoe kun je anders zo’n gigantisch mode-imperium opbouwen? Haar merk NIKKIE hangt in de Bijenkorf, het Londense Selfridges, het Parijse Galeries Lafayette en het Japanse Takashimaya. Als kantoor huurt ze de begane grond van het duurste huis van Amsterdam. Het succes zorgt ervoor dat haar naam inmiddels ook in het buitenland bekend is. Door topmodel Kate Moss succesvol te benaderen, maakte ze een grote stap voor haar bedrijf. De twee werkten voor het eerst samen in 2016 en een jaar later werd het merk ‘Selected by Kate Moss’ gelanceerd. 

Dit zijn de 9 belangrijkste lessen van Nikkie Plessen

Wil jij ook een succesvol ondernemer worden? Of ben je gewoon heel geinteresseerd in hoe Nikkie dit voor elkaar heeft gekregen? Uit het interview met de succesvolle zakenvrouw Nikkie Plessen kwamen meerdere lessen. We hebben ze hier onder voor je op een rij gezet:

  1. Geld mag niet de enige drijfveer zijn om te beginnen met een bedrijf. Je kunt pas echt succesvol zijn als je doet waar je gelukkig van wordt. Je moet er plezier in hebben en ervan genieten.
  2. Wees in het begin bereid om erop in te leveren om je doel na te streven. Het is in het begin niet altijd roze geur en maneschijn.
  3. Werk hard en ga gedisciplineerd te werk.
  4. Groot denken en brutaal zijn brengt je verder. Tegenvallers zullen er altijd zijn, maar daar kunnen hele mooie dingen tegenover staan.
  5. Denk niet in problemen maar in oplossingen. Het is niet erg om fouten te maken. Leer ervan, maar blijf er zeker niet te lang bij stilstaan.
  6. Zorg ervoor dat je niet te emotioneel in je zakenleven staat. Niet iedereen kan je product of dienst leuk vinden. Niet iedereen kan jou leuk vinden.
  7. Durf zaken uit handen te geven zodra je je mensen vertrouwt. Ze zullen gerust een keer iets fout doen, maar dat hoort er nu eenmaal bij als je mensen verantwoordelijkheid geeft. Dit zal uiteindelijk voor rust bij jezelf zorgen.
  8. Straal uit dat je trouw bent aan je eigen dienst of product. Laat iedereen het weten en maak daarbij optimaal gebruik van social media. Als jij erin gelooft zullen anderen dat ook doen.
  9. Zodra je een moeilijke beslissing hebt genomen, moet je er ook mee aan de slag gaan. Als je eenmaal iets hebt besloten, is het tijd voor actie.

Kritiek

Nikkie lag de laatste tijd overigens onder vuur. Dit had alles te maken met de coronacrisis. Tijdens de huidige pandemie kwam Nikkie Plessen in het nieuws nadat uit cijfers bleek dat ze een aanzienlijk bedrag aan overheidssubsidie had toegekend, €927.240 om precies te zijn. Deze regeling werd in het leven geroepen om ondernemers te ondersteunen die het zwaar te verduren krijgen. De onderneemster reageerde op de berichtgeving in de media door het bedrag grotendeels terug te storten en te benadrukken dat het paar “voor miljoenen aan belastingen en premies afdraagt. Daarnaast kreeg ze een flinke sneer van tv-columniste Angela de Jong. Dit kwam doordat Nikki iets had gezegd over de coronapandemie. Angela vond het gevaarlijker worden dat BN’ers zoals Nikkie nu ineens coronadeskundige gingen spelen.

Vorig artikel

Afvoer ontstoppen: zo kun je het zelf met huisgemaakte gootsteenontstopper

Volgend artikel

Famke Louise vermogen: zo rijk is dit Nederlandse pop icoon

Meer van Blog

Granaatappelpitjes

Het is weer herfst en dus zijn ze er weer: granaatappelpitjes. Lekker door de fruitsalade, smoothie,

Borrelplateau

Sommige families beginnen het liefst met het hoogtepunt waardoor iedereen na de borrel eigenlijk al genoeg