Hoe breng je verf netjes aan op de muur en zonder strepen?

Verven kan soms best een lastig karwei zijn. Hoe zorg je ervoor dat je verf netjes op de muur aanbrengt? Zo verf je zonder strepen achter te laten!

De verfkeuze is belangrijk

Natuurlijk hangt er ook het een en ander af van je verfkeuze. Logisch natuurlijk dat je voor een van de goedkoopste opties gaat. Verf is nou eenmaal best duur. Toch kan het best veel uitmaken wat voor kwaliteit en prijs er aan zo’n emmer verf hangt. Als je gaat voor te goedkoop kom je vaak problemen tegen zoals de welbekende verfstrepen of dat de verf niet goed dekt in één keer. Als je gewoon lekker één keer een muur wil verven zonder al te veel te betalen kan je gaan voor Wijzonol verf die het altijd goed doet. Ga je nog weer hoger in de prijsklasse zitten, dan weet je zeker dat je uitstekende verf hebt die lang meegaat. Dat kan je bijvoorbeeld kiezen als je net een huis hebt gekocht en daar lang wil blijven wonen.

Hoe breng je de verf goed aan?

Om een nette afwerking van je favoriete kleurtje te krijgen, kan je een paar simpele stappen volgen. Om te beginnen wil je natuurlijk dat de ondergrond een nette en egale kleur heeft. Dit klusje is vaak het vervelendst. In sommige gevallen krijg je een muur met veel verschillende kleurtjes voor je neus. In dat geval zal je waarschijnlijk eerst aan de slag moeten met grondverf. Als de ondergrond goed egaal is, zal je bovenlaag veel mooier uitkomen.

Verven zonder strepen met kwast

De meeste klussen kan je het best afwerken met een roller. Een roller is het best, werkt snel en levert je bijna geen strepen op. Als je een roller gebruikt, moet je het materiaal het werk laten doen. Zet dus geen druk op de roller, dan kunnen er juist strepen ontstaan. Kwaststrepen in je schilderwerk wil je natuurlijk ook vermijden. Kwaststrepen in je lakwerk, zijn vaak de oorzaak van een niet geschikte kwast. Het kan ook betekenen dat je de verf niet dik genoeg aanbrengt. Als de verf nog nat is kan je er nog wel overheen met een nieuwe laag. Als de verf al droog is, kan je het helaas niet anders oplossen dan het stuk opnieuw te schuren en te verven.

Glanzend materiaal

Wanneer het gaat om glanzend materiaal zoals hout, raamkozijnen of deuren schilderen, is het misschien lastiger om de strepen te vermijden. Een goede lakverf neemt al een heleboel werk van je over. Bijvoorbeeld de wijzonol aqua zijdeglans die gebaseerd is op water en snel droogt. Daarnaast geeft deze verf bijna geen geur af door de waterbasis. Zorg ervoor dat alles goed geschuurd is en je de randjes al netjes hebt afgeplakt. Gebruik hiervoor het bedoelde schilderstape. Dat is een belangrijke, aangezien de meeste andere tapes heel snel de verf mee van de muur trekken. Probeer dan ook altijd de tape van de muur te trekken als de verf nog nat is, zo verkrijg je het beste resultaat.

Vorig artikel

Houten jaloezieën de ideale raamdecoratie

Volgend artikel

Zijn gratis spellen online echt gratis?

Meer van Blog