Fietsen met een Gebroken Pols: Wat je Moet Weten

Fietsen met een Gebroken Pols Wat je Moet Weten

Een val van de fiets kan leiden tot pijnlijke polsproblemen, zoals verstuikingen of breuken. Het is belangrijk om te weten hoe je een gebroken pols herkent en hoe deze behandeld kan worden. In dit artikel worden de tekenen van een gebroken pols besproken, evenals de mogelijke behandelingsopties. Daarnaast worden tips gegeven voor het fietsen met een gebroken pols en wordt een innovatieve oplossing, de fietsspalk, belicht. Raadpleeg altijd een arts voor specifiek advies.

Polsbreuken

De pols bestaat uit acht beenderen die verbonden zijn met de onderarmbeenderen. Meestal is de radius, het spaakbeen, gebroken bij een polsbreuk. Polsfracturen kunnen variëren in ernst, van niet-verplaatste breuken tot verplaatste breuken waarbij de botten op hun plaats moeten worden gezet. Het is ook mogelijk dat de botten in meerdere stukken uiteenvallen.

Vijf Tekenen van een Gebroken Pols

Het kan lastig zijn om te bepalen of je pols daadwerkelijk gebroken is. Hier zijn vijf tekenen die kunnen wijzen op een gebroken pols:

1. Pijn en zwelling in de pols

2. Onvermogen of moeite om de hand of pols te gebruiken

3. Vervormde pols

4. Pijn bij het bewegen van de vingers

5. Gevoelloosheid of tintelingen in de vingers

Zelfs als je slechts enkele van deze symptomen ervaart, kan er sprake zijn van een gebroken pols.

Behandeling van een Gebroken Pols

Bij vermoeden van een polsbreuk is het belangrijk om zo snel mogelijk een handchirurg te raadplegen. Afhankelijk van de ernst van de breuk zal de chirurg een behandelplan opstellen. Een polsbreuk kan behandeld worden met een spalk of gips. In ernstige gevallen kan een operatie nodig zijn. De genezingstijd varieert, maar meestal duurt het 6-8 weken voor fracturen in de hand en pols, terwijl een tibiafractuur tot 20 weken kan duren.

  • Fietsen met een Gebroken Pols?

Hoewel overleg met een arts altijd noodzakelijk is, kan fietsen met een polsspalk mogelijk zijn. Het is echter belangrijk om te luisteren naar je lichaam en te stoppen als de pijn te intens wordt. Een innovatieve oplossing, de fietsspalk, kan helpen bij het fietsen met een gebroken pols. Deze speciale constructie, bedacht door David Green, maakt remmen gemakkelijker en biedt verlichting van pijn.

Tips voor Fietsen na een Polsblessure

  • Draag handschoenen met gelvulling en schokabsorberende materialen om de druk op de pols te verminderen.
  • Kies een fiets met de juiste greepmaat om de belasting op de pols te verminderen.
  • Blijf oefeningen doen om de kracht in de pols te behouden.
  • Bouw fietsritten geleidelijk op, begin met korte afstanden.
  • Kies voor rustig en vlak terrein om overbelasting te voorkomen.

Voor het maken van een fietsspalk kan thermoplastisch materiaal gebruikt worden. Het vormen van de spalk is een proces van snijden, gieten en aanpassen. Het is belangrijk om het plastic zacht te houden, gaten te boren voor ventilatie en de spalk goed te vormen voor optimale ondersteuning.

Als fietsen in het verkeer niet veilig voelt, kan gebruikmaken van een hometrainer een alternatief zijn. Dit is niet alleen veilig, maar bevordert ook het herstel.

Voor meer informatie over polsbreuken kun je deze link volgen.

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook eens de volgende:

Vorig artikel

Fietsen met een blaasontsteking: Pijnlijke uitdagingen voor vrouwelijke fietsers

Volgend artikel

Hoeveel gram orzo per persoon is voldoende?

Meer van Blog