/

Minder eten, meer bewegen of toch allebei?

Wil je wat gewicht kwijt of over het algemeen wat gezonder gaan leven, dan heb je vaak twee keuzes. Ga je minder, of gezonder eten? Of kies je ervoor om meer te gaan bewegen? Als je nu eens geen keuze maakt, maar het gewoon allebei doet, zal je zien dat de resultaten nog stukken beter worden. En nee, dat betekent niet dat je vanaf nu iedere dag een uur naar de sportschool hoeft. Er zijn ook genoeg manieren om meer te bewegen die een stuk minder heftig zijn. Wist je bijvoorbeeld dat afvallen met wandelen ook een prima manier is?

Minder of gezonder eten

Wil je afvallen, dan ontkom je er vaak niet aan: een beetje minder eten. Of beter gezegd: een beetje gezonder eten. Wist je dat veel mensen eigenlijk helemaal niet te veel eten, maar gewoon niet de gezondste keuzes maken? Gezonder eten, en daarmee ook gezond afvallen, vormt de basis voor een gezond gewicht.

Natuurlijk is het verleidelijk om, als je snel wat gewicht kwijt wilt raken, vrijwel te stoppen met eten. Zo min mogelijk eten, dan val je zo snel mogelijk, luidt dan de gedachte. Toch is dit niet helemaal waar. Je valt misschien de eerste paar dagen snel af, maar daarna gaat je verbranding het gewoon een beetje rustiger aan doen. En pak je je oude eetpatroon na een paar weken weer op, dan kom je gewoon weer aan. Onderzoeken waardoor je aan bent gekomen, bijvoorbeeld te vaak kiezen voor ongezonde tussendoortjes of te veel vlees of aardappels en te weinig groente eten bij het diner, is veel belangrijker. Pak je die gewoontes aan, dan verlies je misschien wat minder snel gewicht, je hebt in ieder geval wel de zekerheid dat de kilo’s wegblijven zolang jij je betere gewoontes volhoudt.

Een beetje erbij bewegen is een goed idee

Alle energie die je lijf niet gebruikt, terwijl je hem wel uit voeding binnen hebt gekregen, slaat je lijf op als vet. Krijg je precies evenveel binnen als dat je gebruikt, dan blijf je op gewicht. Krijg je te veel energie binnen, dan kom je aan. Maar verbrand je meer dan dat je binnenkrijgt, dan val je af. Een goede reden om te gaan bewegen, want door te bewegen schiet je verbranding omhoog.

Dat betekent niet dat je iedere dag naar de sportschool hoeft, tenzij je dat wilt natuurlijk. Afvallen met wandelen kan ook heel gemakkelijk! Zeker als je iedere dag even een klein uurtje tijd ervoor maakt, of in ieder geval zo vaak als je kan. Stap wel stevig door, zodat je hartslag een beetje stijgt, daardoor gaat de verbranding namelijk omhoog én werk je direct aan je conditie. 

Vorig artikel

Gebruik jij voedingssupplementen?

Volgend artikel

Hoe vaak zet jij nog koffie voor meer dan één persoon?

Meer van Blog

Granaatappelpitjes

Het is weer herfst en dus zijn ze er weer: granaatappelpitjes. Lekker door de fruitsalade, smoothie,