Zo kom je van jouw hernia af

Heb jij een rughernia en heb je daardoor veel pijn? Of word je in jouw dagelijkse bezigheden beperkt door een nekhernia? Zorgt de uitstraling vanuit je nek naar je handen ervoor dat je ze minder goed kunt gebruiken? Dan wil je in allebei de gevallen vanzelfsprekend zo snel mogelijk een oplossing voor jouw lichamelijke probleem. Een hernia is onwijs vervelend. Maar dankzij uitgebreide behandelmogelijkheden kun je doorgaans van een hernia afkomen. 

Wat is een hernia precies? 

Een hernia kan veel pijn en hinder veroorzaken. Maar wat is een hernia precies? Wat gebeurt er in jouw lichaam als je een hernia hebt? Bij een hernia is er sprake van een uitstulping van de tussenwervelschijf. In je rug loopt een ruggenwervel. Tussen deze wervels bevinden zich tussenwervelschijven. Deze tussenwervelschijfjes zijn zachte delen die schokken opvangen. Als je een hernia hebt steekt de elastische kant van een tussenwervelschuif uit. Door deze uitstulping raken zenuwen bekneld waardoor er veel pijn kan ontstaan. Deze pijn kan gepaard gaan met uitstraling naar armen of benen. Een nekhernia behandeling is dan ook altijd noodzakelijk om van de klachten af te komen. Wat deze behandeling exact inhoudt, verschilt per geval.

Hernia door een professional laten behandelen

Wanneer je met een rug- of nekhernia kampt, wil je hier zo snel mogelijk vanaf komen. Een hernia veroorzaakt pijn en gaat vaak gepaard met veel belemmeringen. Zo kan een nekhernia er bijvoorbeeld voor zorgen dat je jouw handen minder goed kunt bewegen. Dit kan in jouw dagelijkse bezigheden behoorlijk hinderlijk zijn. Gelukkig is een hernia bijna altijd goed te behandelen. Voor de behandeling van een hernia kan men fysiotherapie inzetten. Door het uitvoeren van speciale oefeningen kan de zwelling afnemen. Is de pijn ondraaglijk? Dan kan er ontstekingsremmende medicatie worden toegediend. Ook het gebruik van pijnstillers kan helpen. Wanneer dit alles niet baat, kan de arts een hernia operatie aanbevelen. De uitstulping wordt dan operatief door een gespecialiseerde arts verwijderd. 

Snelle en goede hulp

Kamp jij met een hernia? Dan wil je graag snel geholpen worden. Je wilt niet maandenlang hoeven wachten op een afspraak bij de arts. Dat is begrijpelijk. Je kunt daarom rekenen op relatief korte wachttijden. Je kunt snel terecht bij de gespecialiseerde arts voor medisch- onderzoek en advies. Acht de arts het nodig om tot een operatie over te gaan? Moet de uitstulping in jouw nek of rug operatief worden verwijderd? Dan hoef jij eveneens niet maanden op deze operatie te wachten. De operatie kan in de meeste gevallen al binnen twee tot vier weken plaatsvinden. Je kunt dus rekenen op snelle en goede hulp.

Vorig artikel

Parijs voor gevorderden: zo doe je eens wat anders in de stad

Volgend artikel

Ontspanning na een lange werkdag: 5 tips

Meer van Blog