5 redenen waarom jij voor een sim only abonnement moet kiezen

Is je telefoonabonnement verlopen en wordt het tijd om een nieuwe af te sluiten? Dan heb je in Nederland heel veel keuze. Wij leggen je uit waarom je het beste voor een sim only abonnement kan kiezen. 

Het kan zijn dat jij nog een goede telefoon in handen hebt. Dan lijkt het je misschien een beetje onnodig om voor een totaal nieuwe telefoon te kiezen. Dan wordt het interessant om eens te kijken naar een sim only abonnement. Deze heb je in allerlei variaties en je bent hierdoor veel meer flexibel. Er zijn veel voordelen aan een sim only abonnement, denk aan: nummerbehoud, kosten besparen en je bent minder gebonden aan een provider. 

Om aan jou te laten zien welke voordelen er zitten aan het kiezen voor een sim only abonnement hebben we 5 uiteenlopende redenen voor jou op een rijtje gezet. Laten we dus snel een even gaan kijken! 

Reden 1: Besparen 

Wil jij niet veel geld uitgeven aan een nieuw toestel dan is een sim only wellicht iets voor jou. Vergelijk sim onlyeens met een abonnement met telefoon. Hiervoor betaal je bakken met geld omdat je natuurlijk niet voor een oud model telefoon wil gaan. Je kan nu al je bespaarde geld uitgeven aan belangrijkere dingen. Een belangrijke reden dus om te kiezen voor een sim only. 

Reden 2: Makkelijk 

Het afsluiten van een nieuw abonnement is zo gepiept. Ook kan je gewoon aanvinken of jij jouw nummer wil behouden en wat voor soort abonnement je eigen zo willen. Heel veel moeilijker dan dit is het niet. Perfect dus wanneer je binnen korte tijd snel een nieuw en betaalbaar abonnement in handen wil hebben. 

Reden 3: Milieuvriendelijk 

Door nog even een tijdje met je telefoon te doen ben je milieuvriendelijke bezig. Je kiest er expres niet voor om gelijk weer een nieuwe telefoon te nemen. Je bent namelijk blij met je huidige telefoon. Hierdoor zal er voor jou in iedere geval geen nieuwe telefoon geproduceerd hoeven worden. 

Reden 4: Flexibeler 

Doordat jij niet kiest voor een nieuwe telefoon hoef je niet vast te zitten aan een abonnement van één of twee jaar. Je kan nu zelfs kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement. Wanneer je dan iets meer belt kan je dit gelijk veranderen en je sim only abonnement verhogen. Dat geldt trouwens ook voor bijvoorbeeld internet.  

Reden 5: Nummerbehoud 

Een vraag die veel wordt gesteld, is: kan ik mijn nummer behouden bij een sim only abonnement? Ja, net als bij een ander abonnement kan jij gewoon je nummer behouden. Dit geeft nog weer een extra reden om te kiezen voor een sim only abonnement. 

Veel reden om te kiezen voor sim only 

Zoals je ziet zijn er veel verschillende redenen waarom je moet kiezen voor een sim only. Je kan zelfs een tweedehands of refurbished telefoon halen met een los abonnement. Op deze manier hou je twee werelden van elkaar gescheiden en blijf je heel flexibel.  

Vorig artikel

Hoe voorkom je condensvorming?

Volgend artikel

Alles wat je zoekt voor verzorging

Meer van Blog