Ontspannen: 5 tips

De meeste mensen hebben er een handje van om vaak alleen maar door te willen. Het wordt dan steeds moeilijker om jezelf halt toe te roepen en even te kiezen voor rust en ontspanning. Toch is dit zo ontzettend belangrijk, zeker om in de toekomst eventueel overspanning te kunnen voorkomen. In dit artikel verzamelen we vijf tips om meer en beter te kunnen ontspannen.

De 30 minuten regel

Mensen die zware verantwoordelijkheden hebben, bijvoorbeeld op hun werk, zullen het moeilijk vinden om rust te prioriteren. Er zijn immers nog zoveel deadlines af te maken, dat je misschien geen behoefte voelt om even rustig een boek te lezen in de zon. Toch is dit een belangrijke manier om te kunnen ontstressen. Probeer eens te experimenteren met jezelf 30 minuten per dag te verplichten iets ontspannends te doen. Vaak zijn 30 minuten nog wel te overzien.

Massages

Massages zijn een ideale manier om rust te bieden aan je lichaam én hoofd. Hiervoor kun je een massagesalon bezoeken, maar daarvoor moet je wel steeds reizen en per keer geld betalen. In plaats daarvan zou je de massages ook naar jouw huis kunnen halen, bijvoorbeeld door thuis een massagestoel neer te zetten. Zo is een momentje totale ontspanning altijd dichtbij.

person on hammock

Een hobby

Het klinkt zo simpel: een hobby zoeken of uitoefenen. Maar waar je als kind nog uren kon vullen met het uitvoeren van een simpel knutseltaakje, lijken volwassenen veel minder bezig te zijn met hobbies. Terwijl hobbies juist een ideale uitlaatklep kunnen zijn om even bij te komen van alle stress waar je doordeweeks mee te maken krijgt. Kijk dus bijvoorbeeld eens of je het niet leuk vindt om zo nu en dan te schilderen of te tekenen. Hiermee kun je je hoofd ook een stuk meer rust gunnen.

Meditatie

Als meditaties niet helemaal jouw ding zijn, dan is het misschien lastig om je hiertoe te zetten. Je denkt misschien dat het heel veel moeite gaat kosten om je gedachten even helemaal uit te schakelen en nergens aan de denken. Toch hoeven meditaties echt niet zo hoogdrempelig te zijn als ze soms ijken.

Bewegen

Misschien associeer je ontspanning vooral met rust – maar juist door veel te bewegen kun je je hoofd meer rust gunnen. Een rondje hardlopen en jezelf helemaal buiten adem werken, kan dus juist voor ontspanning zorgen. En daarna kun je nou en je liefde trakteren op een bezoekje aan jullie jacuzzi 2 personen.

Vorig artikel

Skincare voor beginners: dit moet je weten

Volgend artikel

Waar moet je opletten bij het afsluiten van een lening?

Meer van Blog