Skincare voor beginners: dit moet je weten

Als je rondkijkt op Instagram of Tiktok dan lijk het wel alsof er twee verschillende teams bestaan: de ‘beauty-guru’ met een skincare routine van 15 verschillende stappen, of degene die nog steeds de oude pot Nivea van haar moeder gebruikt. Voordat je jouw skincare routine een upgrade kunt geven, lijkt het alsof je eerst een apart vak moet volgen over al die toners, cleansers en moisturizers. Geloof ons – dit valt echt reuze mee. Maar het is wel zo handig als al die stappen een beetje begrijpelijk zijn opgesomd. Daarom hebben we precies dat voor je gedaan in dit artikel.

Kies de juiste merken

Een merk wat bekend staat om haar goede kwaliteit maar óók lage prijzen (we know, beste van twee werelden toch?) is The Ordinary bij Douglas. Zij hebben alles watje maar wenst op skincare gebied en daarom kun je er dan ook terecht voor je heel routine. Extra fijn: je kunt ook een test doen om te kijken welke producten het beste bij jouw huid passen. Heb je bijvoorbeeld een hele vettige huid, dan heeft jouw huid iets anders nodig dan een hele droge huid.

Reiniging

Voordat je gaat slapen is het altijd belangrijk om de make-up te verwijderen van je gezicht. Ook als je een dag doorbrengt zonder make-up op je gezicht, kom je wel de heel dag door in aanraking met allemaal afvalstoffen en chemicaliën van buiten die in de lucht zitten. Je huid verdient het daarom aan het einde van de dag om even weer helemaal fresh & clean te zijn. Een goede reiniger is daarom onmisbaar. Het liefst kies je voor eentje zonder al te veel toevoegde stoffen, zoals parfum. Hierna kun je door naar de volgende stap van de routine.

woman putting makeup in front of mirror

Toner

Hierna gebruik je een toner. Sommige toners werken exfolieërend, wat betekent dat ze dode huidcellen verwijderen. Heb je een exfolierende toner, gebruik deze dan alleen ’s avonds, en niet overdag. Het blootstellen van je huid aan de zon kan dan wat heftig zijn voor je huid.

Voeden, voeden, voeden

Dan is het tijd om je huid te voeden. Naast dat een dag- of nachtcrème je huid voedt, zorgt het er ook voor dat de eerdere lagen van andere producten die je op je gezicht hebt gesmeerd, blijven zitten en geen kant op kunnen. Een fixing spray kan hier ook bij helpen.

Vorig artikel

Een uitzetlijst voor in een nieuw huis

Volgend artikel

Ontspannen: 5 tips

Meer van Blog

Granaatappelpitjes

Het is weer herfst en dus zijn ze er weer: granaatappelpitjes. Lekker door de fruitsalade, smoothie,