Zo kom je zongebruind de zomer door zonder je huid te beschadigen

Een huid die door de zon gebruind is was vroeger misschien niet wat mensen ambieerden. De elite wilde het liefst niet-gebruind mogelijk lijken en liep daarom zelfs met parasols boven hun hoofd. Tegenwoordig is dat in Westerse landen compleet veranderd: Een zongebruinde kleur op je gezicht of je lichaam is iets waar veel mensen de hele zomer zelfs voor willen strijden door veel in de zon te bakken. Echter is UV-straling niet goed voor je huid en kan dit zelfs huidkanker veroorzaken. Hoe kan je nou zorgen voor een mooie zongebruinde kleur, zonder dat je je huid gevaar laat lopen? Wij geven tips.

woman lying on sun lounger covering her face with straw hat near sea

De juiste zonbescherming

Allereerst is het belangrijk dat je goed beschermd in de zon zit. We noemden het al even eerder: hoewel we allemaal regelmatig genieten van de zon, kan de zon helaas schadelijk zijn voor onze huid. Het kan veroudering versnellen, zorgen voor pigmentvlekken en zelfs huidkanker veroorzaken. Genieten van de fijne zonnestralen op je gezicht zonder dat je je schuldig hoeft te voelen over de eventuele gevaren van de zon? Zorg voor goede bescherming, zoals de SPF50 van Clarins.

Als je zonbeschermingsfactoren op doet is het belangrijk dat je een hoge factor kiest. Zo beschermt een factor van 15 procent je voor 94 procent tegen de zonnestralen. Voor factor 30 geldt een bescherming van 97 procent. Nu denk je waarschijnlijk dat een factor hoger dan 30 je voor 100% beschermd. Maar dat is helaas niet waar. Er is geen filter dat je volledig beschermd tegen de zon behalve de schaduw.

Vaak denken mensen dat je niet bruin kunt worden door een hoge factor te gebruiken maar dat is niet waar. Je huid maakt altijd pigment aan. Nu is het wel afhankelijk van je huidtype natuurlijk. Maar maak absoluut niet de fout door te denken dat je bruiner wordt zónder zonnebrand te gebruiken. Want dat is funest voor je velletje. Het draait er allemaal om dat jij niet je huid wilt beschadigen maar juist wilt beschermen. En dan zit er maar één ding op. Smeren, smeren en nog een smeren.

Zelfbruiner

Een beetje valsspelen kun je gemakkelijk doen door gebruik te maken van zelfbruiner of tanning drops. Deze laten het lijken alsof je net terug bent van een lange zonvakantie, maar in werkelijkheid heb je slechts een paar druppels van een bruiningscrème gepakt en. Hiermee heb je dus wel de lusten van een gebruinde huid, maar niet de lasten – je stelt je huid immers niet bloot aan de zon.

Bronze it up

Het belangrijkste make-up product voor elke zonliefhebber is zeker een bronzer. Dit product kun je voor veel verschillende doeleinden gebruiken en is echt onmisbaar in jouw make-up tas. Je kunt jezelf er namelijk een stuk bruiner door laten uitzien wanneer je het aanbrengt op je jukbeenderen, voorhoofd en kin. Ook kun je jezelf er een smokey look mee geven door het aan te brengen als oogschaduw in je arcadeboog.

Vorig artikel

De meest Populaire soorten ondergoed die worden gedragen door mannen

Volgend artikel

Heeft het nut om zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken?

Meer van Blog